KNEKKEBRØD
2 dl grovt sammalt hvete eller rug
2 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl kuskakli
2 ts salt, - event urtesalt
7 dl vann
Bland alt det tørre og tilsett vann.
Tilsett gjerne det krydderet du liker,- oregano, karve, basillikum
La det svelle i 30 min.
Fordel deigen på to papirkledde stekebrett, og få deigen så tynn som mulig.
Rute opp deigen i passe biter
Stekes i 40 – 60 min v/ 170 oC. Stek ett brett om gangen. Hold stekeovnsdøren litt åpen en del av steketiden for å få knekkebrødene sprø. Er det passe farge men fremdeles litt bløt i bunnen , skru ovnen ned på 100 gr og legg bitene over på rist og tørk dem i 30-60 min til de er sprø.
Ikke oppbevar i tett plast, da blir de bløte.
LYKKE TIL!!!!
De er vanedannende å gå og gnafse på, jeg laget en tilsvarende oppskrift.... lag tredobbel.....
ReplyDelete