"Vi står ikke bare til ansvar for, hva vi gjør,- men også for hva vi unnlater å gjøre." Jean-Baptiste ”Moliére” Poquelin



Tuesday, September 21, 2010

Hjemmelaget knekkebrød!!!

KNEKKEBRØD


2 dl grovt sammalt hvete eller rug

2 dl havregryn

2 dl solsikkekjerner

2 dl sesamfrø

1 dl linfrø

1 dl kuskakli

2 ts salt, - event urtesalt

7 dl vann



Bland alt det tørre og tilsett vann.

Tilsett gjerne det krydderet du liker,- oregano, karve, basillikum

La det svelle i 30 min.

Fordel deigen på to papirkledde stekebrett, og få deigen så tynn som mulig.

Rute opp deigen i passe biter




Stekes i 40 – 60 min v/ 170 oC. Stek ett brett om gangen. Hold stekeovnsdøren litt åpen en del av steketiden for å få knekkebrødene sprø.   Er det passe farge men fremdeles litt bløt i bunnen , skru ovnen ned på 100 gr og legg bitene over på rist og tørk dem i 30-60 min til de er sprø.


Ikke oppbevar i tett plast, da blir de bløte.


LYKKE TIL!!!!

1 comment:

  1. De er vanedannende å gå og gnafse på, jeg laget en tilsvarende oppskrift.... lag tredobbel.....

    ReplyDelete