"Vi står ikke bare til ansvar for, hva vi gjør,- men også for hva vi unnlater å gjøre." Jean-Baptiste ”Moliére” Poquelin



Monday, August 16, 2010

Aromaterapi

Før helgen fikk jeg sendt over utkastet med bilder og visdomsord,- til Trollsmed Lise. Godt for alt som er gjort!!!!!. Så i dag starter arbeidet med å redigere teksten på den enkelte siden på nettsiden....... 

Aromaterapi - står for tur i dag.....
Jeg tok utdanningen -  Aromaterapeut i 2000. ( Hmmm ,- det begynner å bli noen år siden, gitt!)   Leste, øvet - blandet oljer og masserte, pugget på oljer, skrev hovedoppgave og hadde gjennomførte eksamen teoretisk og praktisk. 
De fleste forbinder Aromaterapi med deilig massasje og gode dufter - 30, 60 eller 90 min. Men, det er mer enn som så... 
En Aromaterapeut har bla utdanning innen eteriske oljer,- hvordan eteriske oljer blir fremstilt,  hvor lenge de "er" i kroppen ( top, middel, base ) , om det er kontraindikasjoner på oljen,- hvilke egenskaper den enkelte oljen har med mer.......Alle eteriske oljer virker styrkende på immunforsvar og kan hjelpe mot en mengde plager,- så vel psykisk som fysisk. De blir "liggende" i kroppen din i flere dager å gjøre sin funksjon. Antall dager varierer fra olje til olje.  I dag ønsker mange å begrense giftstoffnivået i kroppen og foretrekker naturlig medisin fremfor syntetisk. De eteriske oljene er meget virksomme. Vitenskapen har i dag bekreftet en lang rekke av oljenes egenskaper, bl.a. at de er svært antibakterielle, beroligende, styrkende, hormonregulerende mv.
Jeg kommer nok til å fortelle om enkelte oljer her på bloggen i tiden fremover......  

De eteriske oljene kan med fordel brukes som oppkvikkende om morgenen og  beroligende om kvelden mm. En aromaterapeut kan lage oljer tilrettelagt for den enkelte, som vedkommende kan benytte hjemme.


Før første behandling foretar man et intervju, som man bruker som utgangspunkt til valg av eteriske oljer, i tillegg til ønsker fra klienten.   I en oljeblanding bruker man gjerne 3-4 eteriske oljer, noen dråper fra hver,som man blander videre ut i en baseolje.  Når den er laget, er det lurt å la klienten få lukte på den. Det er noen som kan reagere på duften av enkelte oljer,- skulle så skje, lager man bare en ny olje. 

Aromaterapi er en god massasje for å løse opp stiv og øm rygg/nakke-muskulatur,- men også en god og avslappende massasje som egentlig alle kan ha godt av. Vi lever i et samfunn hvor stress og tidsklemme er velkjente ord,- og desto viktigere er det å gi seg et pusterom med egenpleie, enten som behandling eller forebyggende arbeid.

Å evaluere min egen massasje er ikke enkelt,- men, det forteller meg en del når antall klienter vokser og det er mange som går fast hos meg.... En ting er sikkert ,- det er et privilegium å få stå i de deilige duftene, som i tillegg er teapeutiske

Kanskje jeg skal sende ballen videre til dere som har fått massasje,- og gi en tilbakemelding..........!!???


No comments:

Post a Comment